schoolchampion.in.ua закрыть schoolchampion.in.ua
 
Образование в Харькове. Воспитание и развитие ребенка. Выбор профессии. Советы родителям. Проблемы обучения детей. Обзор фильмов, книг, новостей. Блог Study Planner. Стади Планер Образование Харькова – взгляд со стороны. Советы экспертов по воспитанию. Секреты разных профессий. Новые веяния педагогики. Еженедельное обозрение. Новости проекта Изюминки: учебные заведения Харькова, необычные школы, развитие ребенка, образование в Харькове, куда пойти учиться, новости и события культуры, фото, видео В Харькове – сотни учреждений образования, каждое из которых имеет неповторимое лицо. Мы лично знакомимся с ними, чтобы рассказать и показать самое интересное Говорят профессионалы: кем стать, выбор профессии, какую профессию выбрать, видео интервью с профессионалами, профориентация, описание профессий Мы общаемся со специалистами, чтобы узнать из первых уст о деле их жизни. Интервью с экспертами помогут выбрать профессию и проложить успешный образовательный маршрут Точка зрения: психология общения, общение с детьми, воспитание детей в семье, психология воспитания детей, советы для мам, советы по воспитанию, проблемы обучения детей Образовательный мир постоянно меняется. Наша команда рада представить и обсудить лучшее из отечественного и зарубежного педагогического опыта ведущих специалистов Мастерская: как научиться учиться, методы воспитания, советы школьникам, советы родителям, полезные советы Как научиться учиться? Мы пишем об эффективных практиках известных людей, которым мы доверяем. Конкретные шаги и удобные инструменты приведут вас к успеху Еженедельное обозрение: образование в Харькове, какой фильм посмотреть, обзор фильмов, новости и события культуры, что почитать, интересные книги Мы следим за миром образования 24/7. Каждую неделю мы публикуем обзор Интернет-интересностей, книжных новинок, лучших фильмов и событий культуры EDUkIT: школьный сайт, создание сайта бесплатно, создать сайт для школы бесплатно, школьный сайт, сайт для учебного заведения, сайты школ харькова, сайты школ Украины, новости Эдукит EDUkIT – это более 1300 учебных заведений из 23 областей Украины и АР Крым, которые благодаря этой инициативе имеют свои Интернет-представительства. Здесь мы знакомим с новостями проекта

«Незручні питання від молоді»

Саме так називався семінар  із редактором радіо “Нова хвиля”,  Дмитром Шевченком, організований Харківською Фундацією регіональних ініціатив у приміщенні «Книгарні Є».

Учасники цікавились поглядом на структуру Харківських ЗМІ, їхню історію, проблеми, фінансові аспекти діяльності, участь громадськості у роботі ЗМІ, формуванням медіа-продукту, захистом прав, феноменом “вільного мікрофону”, та метафізичної “Свободи слова”.

Презентуємо вам деякі зручні і не дуже зручні питання пану Дмитру.

- Як Ви вважаєте, яким чином молодь може впливати на медійний простір харківських новин, зокрема провладних ЗМІ в контексті сьогоднішньої ситуації, яка склалася в Україні?

- Перш за все, треба відчувати відповідальність. Бо коли телефонують у редакцію радіо чи телебачення і просять допомогти вирішити якусь проблему, ми, звичайно, просимо назвати координати або адресу. Щоб журналіст міг зв’язатися з людиною і висвітити цю проблему детальніше.

- Давайте ми до вас приїдемо і ви розкажете все на камеру.

- Ні, я цього робити не буду.

І таких прикладів дуже багато. Якщо вам щось потрібно, то не ховайтеся потім від журналістів і не відмовляйтеся з ними спілкуватись. Не бійтеся захищати свої права. Громада, у тому числі і молодь, може сама впливати на новини і на медіа простір. Якщо ви хочете, аби журналісти розповідали правду, ви можете цьому сприяти. Ви можете навіть самі стати авторами сюжетів, а не казати: «Ось, журналісти все придумали!» Отже саме від вас залежить більше, ніж навіть ви цього очікували. Я вважаю, що неактивність громади – це прояви «совковості». Люди здебільшого не розуміють, що життя збільшують не журналісти.

-  Яким чином представники медіа можуть впливати на шкільну молодь?

-  По-перше, то не справа журналіста – вчити молодь, як жити. Є вчителі, вихователі, родина, друзі… як то кажуть, соціум. Якщо вчителі вважають, що є проблема і треба знаходити контакт зі школярами окремо, то для того вони мають виходити з пропозиціями і робити профільні програми. Тим самим через якийсь медійний продукт доносити до молоді те, що вони хочуть. І якщо якоїсь інформації їм не вистачає, то вона може з’явитись за їх ініціативою.

Я вже собі уявляю таку ситуацію, коли приходять вчительки до мене на радіо і кажуть: «Дмитре, у нас є така проблема, ми хочемо зробити програму на радіо з цього приводу». Але не просто сказати: «О, це треба висвітлювати», а запропонувати якісь конкретні ідеї.

- Радіо здебільшого слухають люди похилого віку. Як ви вважаєте, як привернути увагу молоді до нього?

- Ви знаєте, це хибна думка, що радіо слухають літні люди. Якщо це і відбувається, то тільки тому, що на обласному радіо немає програм, розрахованих на молодь чи на середній вік. Я працював там 10 років, і якщо ми щось хотіли робити, то керівництво нам завжди казало: «А навіщо це вам потрібно?»

А що стосується комерційного радіо, то воно на те й комерційне, щоб не тільки «сеять разумное, доброе, вечное», а треба ще й гроші заробляти. Є радіо «Шансон». В нього дуже велика популярність, мабуть тому, що за радянських часів у нас кожний другий сидів і десь тяма до такої музики підсвідомо сидить в нас. Якби його не слухали, то радіо вмерло б само собою.

Але ми для себе на «Новій хвилі» вирішили, що будемо пропонувати слухачам тільки рок і джаз. У нас свій формат. І ми його дотримуємось.

А чи  можуть з’явитись на «Новій хвилі» програми для підлітків?

- Ну, так точно можуть до мене звернутись шахтарі: «Чому ви не робите програму для шахтарів?» – скажуть вони.

Що таке програма для підлітків? Я можу зробити новини з нічних клубів. І цю програму будуть слухати. І я собі поставлю галочку  для Нацради –  радіо «Нова хвиля» має програму для підлітків українською мовою.

- Адже є чимало молоді у Харкові, котрі відвідують кінотеатр «Боммер» і читають журнал «ШО»…

- Пропонуйте. Наприклад: «Мені здається, що програма для підлітків має складатись з таких-то тем… рубрик… А журналісти здебільшого роблять новини, повідомляють, що, де, чому трапилось… А такі програми, які описуєте ви, то є авторський продукт. Тому якщо вам на думку щось спало, ви його обсмакували, написали, потім приходите в якесь ЗМІ з ідеєю чи з готовим проектом… і кажете: «Хлопці та дівчата, як ви вважаєте, чи може ця програма піти в ефір?»

Але ж, на мою думку, кожен повинен займатись своєю справою. Кухарка не може управляти державою…

- Звісно так. Але якщо кухарка прийде до мене і скаже: «Діма, в мене ідея нового унікального кулінарного шоу на радіо…», то я їй відповім: «Класно, Марь Іванна, давай! Але ж, сюди ще треба вставити пісеньку, сюди – рекламний блок, а тут ми запишемо джингл… » і тут вже я вмикаюсь, як працівник радіо.

-  А якщо прийде до вас хлопець і скаже: «Я хочу, щоб на радіо з’явилась програма «Літературні читання»…

-  Я перепитаю, як то буде виглядати. Просто сісти і читати «глава 1»… і понеслося… У нас була програма «Думки і звуки», коли читалася поезія або проза, але під спеціально відібрану музику. І тоді навіть «суха» Ольга Кобилянська під музику сприймається зовсім по-іншому.

Отже, я хочу підкреслити, що усі ваші проекти мають право на життя. Якщо у вас виникають якісь цікаві ідеї, пишіть мені на адресу: sheva05@ukr.net

І будемо сподіватись, що вони втіляться.


Это может быть вам интересно:

Обсуждаем в Facebook:

Обсуждаем в Вконтакте:

Обсуждаем здесь:

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="">

http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 

Подпишитесь и получайте новые статьи прямо на ваш электронный адрес.

В благодарность за ваш интерес мы поделимся полезными советами по тайм-менеджменту в учебе.