schoolchampion.in.ua закрыть schoolchampion.in.ua
 
Образование в Харькове. Воспитание и развитие ребенка. Выбор профессии. Советы родителям. Проблемы обучения детей. Обзор фильмов, книг, новостей. Блог Study Planner. Стади Планер Образование Харькова – взгляд со стороны. Советы экспертов по воспитанию. Секреты разных профессий. Новые веяния педагогики. Еженедельное обозрение. Новости проекта Изюминки: учебные заведения Харькова, необычные школы, развитие ребенка, образование в Харькове, куда пойти учиться, новости и события культуры, фото, видео В Харькове – сотни учреждений образования, каждое из которых имеет неповторимое лицо. Мы лично знакомимся с ними, чтобы рассказать и показать самое интересное Говорят профессионалы: кем стать, выбор профессии, какую профессию выбрать, видео интервью с профессионалами, профориентация, описание профессий Мы общаемся со специалистами, чтобы узнать из первых уст о деле их жизни. Интервью с экспертами помогут выбрать профессию и проложить успешный образовательный маршрут Точка зрения: психология общения, общение с детьми, воспитание детей в семье, психология воспитания детей, советы для мам, советы по воспитанию, проблемы обучения детей Образовательный мир постоянно меняется. Наша команда рада представить и обсудить лучшее из отечественного и зарубежного педагогического опыта ведущих специалистов Мастерская: как научиться учиться, методы воспитания, советы школьникам, советы родителям, полезные советы Как научиться учиться? Мы пишем об эффективных практиках известных людей, которым мы доверяем. Конкретные шаги и удобные инструменты приведут вас к успеху Еженедельное обозрение: образование в Харькове, какой фильм посмотреть, обзор фильмов, новости и события культуры, что почитать, интересные книги Мы следим за миром образования 24/7. Каждую неделю мы публикуем обзор Интернет-интересностей, книжных новинок, лучших фильмов и событий культуры EDUkIT: школьный сайт, создание сайта бесплатно, создать сайт для школы бесплатно, школьный сайт, сайт для учебного заведения, сайты школ харькова, сайты школ Украины, новости Эдукит EDUkIT – это более 1300 учебных заведений из 23 областей Украины и АР Крым, которые благодаря этой инициативе имеют свои Интернет-представительства. Здесь мы знакомим с новостями проекта

«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» – шедевр українського кінематографу. ВІДЕО

Чесно кажучи, після української прем’єри  – фільму «Штольня» – моє ставлення до українського сучасного кіно було упередженим. Але, дізнавшись про те, що Михайло Іллєнко, режисер таких стрічок як «Кожний мисливець бажає знати…», «Сьомий маршрут», зняв романтичну баладу «ТойХтоПройшовКрізьВогонь»,

 

я зрозуміла, що це буде справжньою культурною подією в Україні. І не помилилася.

 

sitylights_ivan_stepan_30x40.tif

В основу сюжетної лінії фільму покладені реальні події – історія льотчика авіації Дальньої дії Івана Івановича Даценка, уродженця селища Чернечний Яр Полтавської губернії. У 1944 році його літак був збитий поблизу Львова. Івана вважали вбитим. Однак є припущення, що, втікши з німецького полону, він опинився у радянських таборах. Йому вдалося втекти і звідти, і через Чукотку він потрапив на Аляску, а потім – до Канади, де став вождем індіанців.

 

ivan_tuteshniy.jpg

У 1967 році делегація  радянських артистів відвідала Монреаль  і вождь місцевого племені ірокезів звернувся до них… українською мовою!

tovarysh.jpg

У 2002 році у телепрограмі «Чекай мене» племінниця Даценка розшукувала Івана і спеціальна експертиза фото засвідчила, що український льотчик і вождь індіанців – одна і та ж сама людина.

Костянтин Коновалов і Денис Замрій вирішили написати сценарій, засновуючись на цій історії, який був значно перероблений режисером Михайлом Іллєнко, і у 2007 році розпочалась робота над фільмом. Декілька разів зйомки переривались із-за кризи. Але минулого року фільм бюджетом 16 мільйонів гривень було знято.

Під час перегляду «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» дивуєшся не тільки тому, наскільки влучно використані технічні засоби, як талановито зіграли актори (Дмитро Лінартович, Ольга Гришина, Віталій Лінецький, Іванна Іллєнко, Віктор Андрієнко, Олег Примогенов), але й тому, наскільки можуть традиції українського народу, його духовність переплітатись з культурною світовою спадщиною, пантеїзмом… Наскільки сильною може бути людина, яка не тільки встояла і пройшла через усі випробування, але й зберегла віру в людей, любов до України, пам’ять родини, віру у духовні ідеали…

Якщо б наші діти виховувались саме на таких фільмах як «ТойХтоПройшовКрізьВогонь», наслідуючи героя фільму Івана Додоку, то питань про патріотизм, віру  і мову не виникало б.

 

toy_screenshot42.jpg

Ось що каже про фільм режисер Михайло Іллєнко: «У нашій культурі зараз передозування депресивним кіно. Звичайно, у радянський час це був спосіб докричатися, висловити себе, сказати правду… але з часом це стало правилом хорошого тону, увійшло в моду. І ми так цим захопились! Я у свій час так само був захоплений, згадуючи студентські роки. Нині серед студентів вважається, що як глядачі вовком не завили у залі – то це погане кіно.

Ми тепер добре вміємо знімати кіно про ще одного, у якого нічого не вийшло. Це катастрофа – тим самим ми себе занурюємо у якусь безвихідь! Бо у наших глядачів немає героя! А оці кляті голлівудські фільми – та й не лише голлівудські – вони ж пропонують глядачу героя. Того, про якого він міг сказати: «Я б так теж хотів, але чи зміг би?»

Цей герой  – це насправді найкращій спосіб запропонувати глядачеві побачити те рідне, що поруч з ним. Зрештою, подарувати йому почуття любові. Власне, ми всі разом, нашою знімальною групою, і зняли такий фільм. Я б це назвав справедливим кіно».

 

Другого лютого  у Молодіжному центрі «Ост» у Харкові пройшла зустріч з продюсером фільму Андрієм Суярко і акторами Віктором Андрієнко та Олегом Примогеновим, організована Юрієм Сулимою (Харківська фундація регіональних ініціатив).

 

Ось фрагменти цієї зустрічі:

Більш докладніше дізнатись про фільм «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» ви зможете на сайтах:

 

http://firecrosser-movie.com/

http://www.imdb.com/title/tt1927035/

https://www.facebook.com/FIRECROSSER

Это обсуждают:

Обсуждаем в Facebook:

Обсуждаем в Вконтакте:

Обсуждаем здесь:

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <img src="" alt="" class="">

http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://blog.schoolchampion.in.ua/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 

Подпишитесь и получайте новые статьи прямо на ваш электронный адрес.

В благодарность за ваш интерес мы поделимся полезными советами по тайм-менеджменту в учебе.